+34 699 41 00 47 info@protectora-apan.org
Voluntariat

Objectius i tasques

L’objectiu del voluntariat es assegurar el compliment i la continuïtat dels objectius de la protectora, així com el desenvolupament dels programes i campanyes que es realitzin. El dia a dia al refugi es molt intens, i gràcies al suport dels voluntaris podem arribar allà on les nostres mans no arriben. A més, els voluntaris contribueixen a conscienciar la societat sobre la protecció i el benestar animal gràcies a compartir les seves experiències amb coneguts, família i fins i tot amb xerrades a les escoles!

Si vols col·laborar amb nosaltres, aquí tens tots els grups de treball on ens pots ajudar:

 

🐶 Gossos

Ens pots ajudar a donar als habitants una òptima qualitat de vida durant la seva estança al refugi, atenent les seves necessitats físiques i afectives, treballant per millorar les possibilitats de que sigui adoptat i tingui una adaptació més fàcil a la seva família definitiva. Podràs passejar els gossos, fer teràpies amb ells i sentir la satisfacció d’haver fet el seu dia més còmode netejant i posant al dia les seves instal·lacions.

 

Aquest grup s’integra exclusivament els caps de setmana (dissabte o diumenge).
Es requereix un compromís mínim de 3 matins al mes i l’horari es de 9:30 a 13:30 (a l’estiu de 9:00 a 13:00), i una forma física apte, ja que els passejos es fan per la muntanya i té desnivells.
El primer dissabte de cada mes es realitzarà una jornada de formació per a tots els nous voluntaris que vuilgin formar part de l’equip, explicant el funcionament del voluntariat així com donant unes pautes bàsiques a la cura i enrequiment de l’experiència per els gossos.
🐱 Gats

Ens pots ajudar a donar als habitants una òptima qualitat de vida durant la seva estança al refugi, atenent les seves necessitats físiques i afectives, treballant per millorar les possibilitats de que sigui adoptat i tingui una adaptació més fàcil a la seva família definitiva. Podràs fer teràpies amb ells, relaxar-te amb el ronroneig dels gats i sentir la satisfacció d’haver fer el seu dia més còmode netejant i posant al dia les seves instal·lacions.

 

Aquest grup s’integra exclusivament els caps de setmana (dissabte o diumenge).
Es requereix un compromñis mínim de 2 matins al mes i l’horari es de 9:30 a 13:30 (a l’estiu una mica abans per evitar les hores més caluroses)
🌲 Manteniment i jardineria

Amb l’objectiu de mantenir als animals en les millors condicions possibles i que el treball de tots es pugui realitzar correctament, l’adequació i manteniment en bon estat de les instal·lacions i dels diferents espais es imprescindible. No cal tenir experiència prèvia, ja que nosaltres t’orientarem i hi ha tasques adequades per tothom, sigui quina sigui la teva condició física. Si a més tens experiència en oficis concrets, t’estem esperant!

 

Aquest grup s’integra exclusivament els caps de setmana (dissabte o diumenge).
Es requereix un compromñis mínim de 2 matins al mes i l’horari es de 9:30 a 13:30 (a l’estiu una mica abans per evitar les hores més caluroses).
🚚 Rescats i trasllats

El refugi està a una zona rural, i moltes coses es desenvolupen a la ciutat, com per exemple les visites veterinàries, recollir donacions, etc. i sovint necessitem ajuda. També ens encarreguem de rescatar animals perduts o abandonats que s’han d’anar a recollir allà on han aparegut. Sovint es una feina fàcil, però a vegades cal tenir destresa i determinació per ajudar el pelut, que encara no sap que estem allà per salvar-lo.

 

Cal vehicle propi i carnet de conduir, així com certa disponibilitat horària.
🖥️ Noves tecnologies

Les noves tecnologíes, així com les xarxes socials, son el dia a dia de la nostra vida, i al refugi no es menys. Avui en dia, si no ets  a la plataforma de moda no existeixes, per això totes les xarxes socials que tenim les gestionen voluntaris, inclosa la pàguina web.

Si tens traça amb els ordinadors, programes informàtics, les aplicacions, fins i tot programació,  i ens vols donar un cop de mà creant algún perfil a alguna xarxa social, creant alguna app o conèixes alguna plataforma o tens alguna idea que ens pugui ajudar, tot es benvingut!

📆 Esdeveniments

Cada any organitzem diferents esdeveniments a les poblacions dels voltants que ens ajuden a millorar la consciència social i l’educació de la població, com en recaptar fons per liquidar les despeses econòmiques que es generen en el funcionament diari de la protectora.

Tu pots formar part d’aquest equip d’organització d’esdeveniments, com podría ser la fira de l’adopció d’Igualada, parada per venda de roses per Sant Jordi, parada per les fires de nadal…

També s’organitzen per part d’altres entitats diferents fires i esdeveniments en les que podríem assistir ampliant el nostre cos de voluntaris.

 

🏠 Desde casa

També t’oferim la possibilitat de ser voluntari desde casa. Pots organitzar desde petits esdeveniments i activitats per recollir diners (com per exemple rifes o sorteigos), o recollides de menjar o materials a la teva empresa, a botigues que coneguis.

També pots fer manualitats per vendre-les a les fires o esdeveniments que organitzem.

 Què es ser voluntari?

Els voluntaris son una part fonamental del funcionament del refugi.

Ser voluntari es un compromís que es fa per raons ideològiques, ètiques, morals o personals, però sobretot es fa amb el cor, decidint dedicar una part del temps, treball i recursos de forma altruista, per la qual no es rep cap compensació econòmica, però si una gran compensació, aprenentatge i experiència. 

Per què fer-se voluntari?

Ser voluntari et permetrà adquirir nous coneixements i habilitats, així com desenvolupar altres coneixements. A més de poder estar en contacte amb altres persones que comparteixen les teves inquietuds i entusiasme, i estar en contacte amb molts animals dels quals cada un t’ensenyarà alguna cosa, t’ho garantimn.

El més important es que marcaràs una diferència ajudant a salvar vides i a donar als peluts una segona oportunitat, i donant-lis una millor qualitat de vida mentres esperen a la seva família definitiva!

A més, podràs dir amb orgull “jo sóc de l’equip Apan”!

Requisits imprescindibles

Per ser voluntari necessites complir certs requisits:
  • Ser major de 18 anys.
  • Tindre un elevat sentit de la responsabilitat i el compromís el qual ha de tindre una continuïtat i regularitat, que es imprescindible deixar clar des d’un inici i avisar als responsables de qualsevol canvi en la teva disponibilitat.
  • Disponibilitat de desplaçament. Es necessari disposar de carnet de conduir i vehicle o algú que et pugui desplaçar al refugi.
  • Ser membre del grup de teaming del refugi.
Hi ha alguns grups de treball que requereixen més dedicació que d’altres, per això et demanem que reflexionis si realment disposes del temps i compromís necessari per poder ser voluntari dintre del grup de treball que ens demanes abans de confirmar-nos el teu interès.

Si no disposes del temps necessari o no saps en quin grup encaixaríes millor, no et desanimis, hi ha moltes maneres d’ajudar-nos; comenta’ns la teva situació a través del formulari de contacte i t’informarem de com pots donar-nos un cop de mà.

Translate »
Facebook
Instagram