+34 699 41 00 47 info@protectora-apan.org
ELS NOSTRES VALORS

 Què son els valors duna protectora?

Es parla de valors a una protectora quan ens referim a la manera de pensar en quant al tracte dels animals al seu refugi. No totes les protectiores tene la mateixa filosofia.

L’APAN te idees molt clares i mai seríem capaços de, per exemple, sacrificar un animal per manca d’espai, per què són difícils d’adoptar, perque siguin vells, o per qualsevol altre motiu que no sigui acabar amb el sofriment que estigui patint aquest animal.

APAN està en contra de la tinença d’animals domèstics i de companyía per part d’aquelles persones que no tenen el temps, la motivació, l’espai, l’economia o la responsabilitat suficient per mantenir i estimar l’animal durant un període de temps que, a priori, será molt llarg, tant com la seva vida li permeti.
APAN s’oposa a qualsevol grau de confinament que pugui caisar angoixa o patiment als animals.
També insiteix en que mai s’han d’adquirir animals exòtics com a animals de companyia i, que davant de la gran quantitat d’animals abandonats, no s’han de comprar animals a botigues, mercats, botigues itinerants ni criadors particulars i aboga per adquirir animals de companyia en un refugi o associació protectora.

Quins valors té APAN?

Responsabilitats

L’Associació proposa l’esterilització dels animals domèstics, com a part de la responsabilitat del propietari.

L’Associació s’oposa a la criança d’animals amb l’objectiu de produir canvis en les seves funcions que, evidentment van en deteriorament de la seva salut i qualitat de vida.

De la mateixa manera s’oposa també a la criança d’animals com a finalitat comercial.

L’associació està convençuda que la responsabilitat moral i financera, no únicament sanitària, dels animals abandonats, és part de la responsabilitat governamental i s’haurien d’incloure partides pressupostàries per a la identificació i esterilització dels animals. Tanmateix haurien de col·laborar econòmicament amb els refugis que així ho requerissin, no només pensant en la part sanitària, sinó com a qüestió de consciència social.

Mutilació

L’Associació s’oposa a la mutilació amb finalitats estètiques:

  • Tallar la cua

  • Tallar les orelles

  • Amputar les ungles dels gats.

Eutanàsia
L’Associació és contraria a l’eutanàsia per principi a excepció en que sigui l’única opció per acabar amb el sofriment de l’animal en cas de malatia terminal.
Lluites d'animals

L’Associació també és contrària a la lluita de gossos, a les curses de braus i a aquells espectacles festius dels diferents pobles i ciutats de la nostra terra que impliqui patiment, humiliació, mutilació i mort de cap animal.

Des d’aquesta associació es lluitarà sempre per aconseguir les millores necessàries en el tractament dels animals i en la responsabilitat de tenir-ne un.

Esterilització

L’associació advoca per la tinença responsable dels animals i això comporta controlar la seva reproducció mitjançant l’esterilització, que també aporta molts beneficis al animal 

  • En femelles, menys probabilitats de càncer de mama i impossibilitat de sofrir piròmetres (infeccions uterines que porten ser potencialment mortals) ni càncer d’úter
  • En mascles, menys probabilitats de sofrir malalties de pròstata i testicles, a més d’evitar comportaments no desitjats com montes inapropiades o escapades en busca de femelles cosa que pot ser perillós si creuen carreteres o s’allunyen de casa
Estada a l'APAN

Tots els nostres animals seran tractats individualment per tal que se sentin reconfortats en la seva estada al refugi, ben alimentats i sota control veterinari per garanti’ls-hi una bona salut física i emocional.

Selecció

L’associació no serà selectiva i tots els animals seran tractats per un igual amb els mateixos drets. No es donaran preferències a cadells, gossos de raça, tamanys, edats, etc. Tots els animals mereixen el mateix tracte ja que cada un és un individu i té la seva pròpia personalitat i vida, i nosaltres farem possible que la tingui amb dignitat.

Translate »
Facebook
Instagram