+34 699 41 00 47 info@protectora-apan.org
El Refugi

A només 10Km d’Igualada i 60Km de Barcelona, just a la Catalunya central,
al bell mig de la conca d’Òdena, trobem el refugi de l’APAN.

El recinte consta d’una hectàrea i mitja de terreny situades en una zona rural al cim d’un turó i completament ballat. Un entorn bucòlic, rodejat de preciosos prats de secà i muntanyes plenes d’alzinars i pins, on els nostres animals poden descansar, jugar i refer-se de la vida que han tingut mentre esperen trobar la seva nova família.

Distribució

La casa principal

 Des de l’entrada principal accedim a la construcció més gran del refugi on hi trobem diferentes habitacions amb objectius molt diversos.

L'apartament

Al primer recinte que tenim hi trobem l’apartament, que tot i ser petit i auster, permet acomodar als voluntaris que son de lluny i ens venen a ajudar puntualment. Consta d’un menjador amb una cuina office, dues habitacions amb lliteres i un bany.

A la part de fora hi tenim un altre bany per visites.

La botiga solidària

Un dels espais de la casa principal l’hem destinat a la botiga solidària, on els visitants podran comprar-nos alguns dels productes de merchandaising dels que disposem i altres productes procedents de donacions, per donar-nos un cop de mà a seguir ajudant als peluts.

El magatzem

Un altre dels recintes es el magatzem, on s’emmagatzemen totes les donacions que ens arriben (que no son pinso o llaunes de menjar), que posteriorment fem servir per als animals habitants del refugi o, si no es mol rellevant per millorar la seva estança al refugi, es posen a la venta quan fem fires o altres esdeveniments.

La quarantena de gats

Un dels últims espais que hem habilitat i que el refugi necessitava era una gatera quarantena, on els gats que acabin d’arribar puguin estar tranquils i refugiats mentre se’ls realitzen les proves pertinents per que estiguin bé de salut abans de passar a les gateres principals.

L'hospital

L’últim dels recintes de la casa principal es l’hospital, on es realitzen, sempre per personal qualificat, petites cirugíes o cirugíes d’urgència que permetin el trasllat segur de l’animal al centre veterinari i on, posteriorment i si ho necessiten, es queden els animals que acaben de passar per la cirurgia, per a que es recuperin correctament, o bé animals que acaben d’arribar però necessiten tindre una atenció especial i propera

Zona de quarentenes canines

Quarantenes es la zona on els nous gossos que arriben al refugi, poden refer-se i adaptar-se al nou entorn, i a on se’ls hi realitzen les proves pertinents per verificar que estan sans i poden passar posteriorment a les gosseres, a l’espera de que algú s’enamori d’ells. També es on hi ha l’oficina d’atenció al públic.

Quarantenes tancades

Aquesta zona compta amb tres habitacions adaptades per atendre casos molt específics, en general de mares que arriben amb els cadells lactants i necessiten una zona tranquil·la i lliure de possibles virus, per créixer sans i forts, o animals que, per la seva peculiaritat necessiten una semi-hospitalització

Quarantenes obertes

Les quarantenes obertes es on els nouvinguts passen el període de quarantena o fins que els responsables determinen que no pateix cap malaltia greu ni contagiosa i pot passar a les zones comunes.

L'oficina

L’oficina és on es formalitzen les adopcions o acollides, i on la direcció posa al dia la base de dades i a on es fan els tràmits administratius de la gestió del recinte. També es on es realitzen les reunions internes.

Gosseres

Aquí es on els gossos que ja han passat la quarantena, esperen amb paciència que arribi la seva família adoptant definitiva.

Els Xenils

Els xenils estan formats en forma de triangle amb un gran pati interior, rodejat de 23 xenils, alguns individuals i d’altres habilitats per grups. El gran pati interior té unes grans moreres plantades al 2004, que a l’estiu otorguen gran quantitat d’ombra.

Els patis

Els patis son 5 xenils gegants per aquells gossos que, o bé porten molt temps sense ser adoptats i necessiten de més espai i llibertat, o bé arriben al refugi en família i així no s’han de separar mentre esperen trobar una família.

Gateres

Aquí es on els gats que ja estan preparats per ser adoptats, esperen que arribi la família que s’enamori d’ells i se’ls emporti a casa.

Ca l'Alemany

Ca l’Alemany és la gatera d’adaptació. es tracta d’una gatera que només una reixa divideix de can Patu, la gatera principal, on els gats que entren al refugi es poden acostumar a la presència de la resta dels gats habitants del refugi per, posteriorment conviure-hi o introduir-los a alguna altra gatera.

Gatera gran - Can Patu

La gatera gran es l’espai principal per els gats, es tracta d’una zona exterior d’uns 720m² per que gaudeixin d’una semi llibertat, amb diferents construccions per a que es puguin refugiar quan ho necessitin (actualment aquest recinte està en desenvolupament). Al seu interior hi ha una gatera més petita, Can Patu, que actualment és la gatera principal.

Can Mico

Can Mico es tracta d’una gatera que disposa de zona interior i exterior on, si a ca l’Alemany no s’han avingut molt bé amb els altres gats de can Patu, mirem d’introduir-los en aquest altre grup amb el mateix sistema, ja que can Mico disposa d’una zona que fem servir com a introductòria.
El per que es diu can Mico és un misteri…

Gatera junior

La gatera junior, al costat de la gatera gran, disposa d’unes reixes exteriors més petites ja que es on els gats més joves, i per tant de dimensions més petites, s’acaben de desenvolupar abans de passar a la gatera gran amb la resta de la família felina.

La mobilhome

Aquesta gatera està especialment pensada i dissenyada per aquells gats que no estan acostumats a viure a una casa, son mes aviat salvatges. Aquí es poden acostumar a viure a una casa ja que la mobilhome disposa de totes les funcionalitats d’una casa normal.

Gatera conjunta

Al refugi hi ha alguns espais destinats a altres entitats que també ajuden als gats a trobar una nova llar. Tant aquestes entitats com nosaltres ens trobàvem a vegades que teníem algun gat positiu en Felv, contagiós amb altres gats, per el que sovint teníem gats que vivien sols. Aquesta gatera conjunta entre totes les entitats que conviuen al refugi, ens permet que aquests gats puguin tindre una vida digne i plena d’estímuls entre ells sense por de contagis.

Zona d’altres animals

Aquí es on els animals mal nomenats “de granja” rescatats conviuen i experimenten una vida el mes plena, enriquidora i lliure possible.

Recinte prinipal

El recinte principal es tracta d’un tancat d’uns 950m² habilitada per a que hi puguin conviure diferents espècies i tinguin una vida tranquila i enriquidora.

Magatzem

El magatzem es una antiga gàbia d’aus en desús que actualment es fà servir coma  magatzem tant per el menjar dels animals d’aquest recinte com per altres estris i eines que es requereixin al recinte (farratge per exemple)

Translate »
Facebook
Instagram