+34 699 41 00 47 info@protectora-apan.org

Magrat que sembli impossible l’Administració permet la cria, comercialització i possessió d’espècies exòtiques salvatges extremadament perilloses, tant per les persones insensates que les adquireixen com a mascotes com per l’ecosistema.

Dos exemples d’això són els ossos rentadors i els coatis, que es poden comprar de forma legal sense massa problemes i que per les seves característiques s’adapten fàcilment al nostre clima. Són animals que tenen una dieta extremadament variada i que es reprodueixen amb facilitat, cosa que els converteix en espècies potencialment invasores.

Aquests animals es compren quan encara són cries i semblen ninotets de peluix. El problema apareix quan creixen i desenvolupen el seu caràcter salvatge. És en aquest moment quan es converteixen en perillosos i el seu destí és, o bé romandre tota la seva vida tancats en gàbies en pèssimes condicions o ser alliberats pels seus inconscients propietaris, convertint-se en una greu amenaça per la fauna i flora autòctones.

Els comerciants d’animals acostumen a oblidar-se interessadament d’explicar als incautes clients que la dentadura d’aquests animals, quan són adults, representa un greu perill.

 

 

Quan Depana rep l’avís d’intervenció de la Generalitat procedeix a capturar l’animal. Un cop capturat (que no és sempre una tasca fàcil) és traslladat al servei veterinari on se li fa una visita complerta, se’l vacuna i se li posa el xip. En cas d’espècies potencialment invasores, s’esterilitza o es castra l’exemplar per evitar la seva reproducció a la naturalesa en cas de fuga.

Ja per acabar se l’instal·la a la seva nova llar, en aquest cas l’Apan i llavors comença la tasca més difícil: la de trobar un destí apropiat per l’animal, ja que l’Apan és només un lloc de pas per recuperar-se i esperar una llar definitiva.

 

 

És vergonyós que hi hagi propietaris, venedors i fins i tot certs veterinaris que mostrin les meravelles de la utilització de la fauna salvatge com a “animals de companyia”.

ACTUALITAT: Ara Coati viurà per sempre a l’AAP a Holanda.
http://www.aap.nl/almere-apeneilanden.html