+34 699 41 00 47 info@protectora-apan.org

Aquests són els nostres Óssos rentadors (més coneguts com a “Mapaches”): L’Adam i l’Oli, són dos mascles.

L’Adam va arribar a l’Apan l’any 2003 juntament amb la seva companya l’Eva. Servien de reclam per a un restaurant de la platja i van ser confiscats. Uns anys després l’Eva va ser trobada morta amb una picada, que creiem va ser d’escorpí, al morro.

Passat un temps va venir l’Oli, que al ser un mascle i a més jove no estaven segurs que la cosa anés bé, però ha funcionat!

Durant el dia gairebé no es deixen veure, sempre pujats a dalt de tot del pi i dormint.

Són animals que provenen sobretot d’Amèrica. És un animal de bosc, però també ha après a viure a les àrees habitades. En el seu habitat natural menja de tot, des de granotes fins a fruits, però a les ciutats i als suburbis remena les escombraries per menjar les restes d’aliments que es llencen. Els rentadors són nocturns, tenen un olfacte molt agut i saben emparrar-se molt bé.

Tenen molta habilitat amb les potes davanteres, que fan servir per agafar bé el menjar. Se’ls anomena ossos rentadors per l’hàbit de manipular l’aliment, per exemple quan caça una granota. N’hi ha que inflen el seu cos i segreguen un verí a través de la pell per a no ser ingerides, llavors l’ós rentador, elimina aquest verí rentant els seus aliments abans de menjar-se’ls.

ACTUALITAT: Ara l’Adam i l’Oli viuran per sempre a l’AAP a Holanda.
http://www.aap.nl/almere-apeneilanden.html